BFO med sikre og holdbare implantater

BFO med sikre og holdbare implantater

Din brystforstørrende operation (BFO)
Det implantat og den placering, som er ideel for din veninde, er ikke nødvendigvis det rigtige for dig. Det gælder hver gang om at finde den ønskede balance mellem krop og barm, og enhver brystforstørrende operation (BFO) er en fuldstændig individuel procedure. Vi gør alt for at råde og vejlede dig ud fra vores mangeårige, professionelle erfaring, således at resultatet bliver så tæt på dit ønskemål som muligt. Herunder gennemgår vi fordele og ulemper ved anbringelse af implantater over eller under brystmusklerne samt om du i forhold til dine ønskemål bør vælge dråbeformede eller runde implantater.

Vores speciale er BFO med et absolut naturligt udseende. Men det ultimative mål er naturligvis altid din tilfredshed. Så hvis du ønsker et mere ”push up” look, er det det, vi kan give dig. Hvis du har præferencer mht. placering af arrene, kan vi opfylde dem, fx hvis du ønsker arrene placeret i armhulerne.

Hvis du overvejer BFO med fedttransplantation, er vi også førende inden for denne teknik. Læs om BFO med fedttransplantation her >

PRISLISTE

FAKTA

Operationstid
Operationstid

1-2 timer

Forberedelse
Forberedelse

faste og medicinsk helkropsvask

Bedøvelse
Bedøvelse

fuld

Indlæggelsestid
Indlæggelsestid

1 dag, evt. kun til om aftenen

Restitutionstid
Restitutionstid

1-2 uger

Behandler
Behandler

Erfarne speciallæger i plastikkirurgi

VÆRD AT VIDE

Hvorfor få lavet en brystforstørrende operation (BFO)?

BFO Implantater på AROS Privathospital - sikre implantater fra Eurosilicone®

Brystforstørrelse (BFO) med implantater er en operation, der har givet mange kvinder en større livskvalitet. Der er utroligt vide grænser for "normal bryststørrelse" Det er en personlig vurdering, om man føler, at ens brystmål er for lille. En lille bryststørrelse kan være medfødt eller komme efter vægttab og graviditet. Uanset årsagen kan fornemmelsen af et for lille brystmål føre til, at man føler sig begrænset i sin livsudfoldelse og sin påklædning, og hos nogle giver det endog seksuelle problemer.

Også kvinder med påfaldende forskel i bryststørrelse eller afvigende brystform kan hjælpes med en brystforstørrende operation.

Gør dig dine ønsker klart til din brystforstørrende operation (BFO)?

Før en BFO er det vigtigt at du grundigt har overvejet hvad dit operationmål er. Her er det vigtigste, at du har gjort dig klart om du ønsker et naturligt udseende eller et push up look. Selve implantatstørrelsen er selvfølgelig også en parameter. Men din ønskede barmstørrelse finder du bedst frem til under konsultationen ved at prøve dig frem med forskellige prøveskalproteser under vejledning af din kirurg. En anden vigtig parameter er brystformen, og her er det også vigtigt, at du har gjort dig dine ønsker klart inden konsultationen, så kirurgen bedst kan vejlede dig mht. valg af implantattype og placering foran eller bag brystmusklerne.

Er silikone farligt?

Silikoneimplantater har været anvendt medicinsk i mere end 50 år på millioner af mennesker. Der findes således meget grundig dokumentation for selv den mindste sygdomsrisiko, der måtte kunne forbindes med silikone i menneskekroppen. Det har trods dette i mange år ikke været muligt at påvise selv den mindste sygdomsrisiko ved implantater, men det har for nyligt ændret sig lidt, idet der nu er ført sandsynlighedsbevis for, at der i meget sjældne tilfælde kan opstå en – heldigvis næsten altid godartet – sygdom, et såkaldt lymfom(ALCL), der kan vise sig som væskedannelse eller en knude omkring implantater indsat for mange år siden. Denne risiko er så lille, at ingen sundhedsmyndigheder i verden har fundet anledning til at ændre praksis, kun informere derom. Den danske Sundhedsstyrelses information derom fremgår af nedenstående link.

Uddybende information om risici: Læs mere på Sundhedsstyrelsens webside her >

Gør det ondt at få udført en brystforstørrende operation (BFO)?

Operationen foretages oftest i fuld bedøvelse. Efter operationen vil man have behov for smertestillende medicin i 2-3 dage. Derefter kan man sagtens klare sig med almindelig Panodil. Ofte er kvalme et større problem, hvorfor det anbefales, at man forbliver indlagt på hospitalet den første nat, så den smertestillende behandling kan indstilles så hurtigt og effektivt som muligt.

Hvordan udføres (BFO) operationen?

Operationen udføres typisk i fuld bedøvelse, men vælges implantaterne placeret foran brystmusklerne kan det også udføres i lokal bedøvelse, hvis ønskes.

Der findes tre forskellige indføringsveje: via furen under brystet, via brystvorten eller via armhulen. Vi kan naturligvis anvende den indgang, du foretrækker, men vil anbefale adgangen via furen under brystet, da det på lang sigt er den sikreste adgang og giver mindst risiko for infektion. Snittet er 4 til 6 cm langt. Såret sys med indvendige tråde, der opløser sig selv.

Vi har meget sjældent infektioner, fordi vi anvender lukkede operationsstuer, korrekt antibiotikaprofylakse, dobbelthandsker og kan holde korte operationstider pga. stor erfaring i brystoperationer.

Over eller under brystmuskel?

Valget mellem at placere brystimplantater over eller under musklen ved en brystforstørrende operation har stor betydning for resultatet. For at blive klogere på, hvilken metode der passer bedst til dig, kan du læse mere om placeringernes fordele og ulemper. Læs mere her >

Placering af ar?

Ved brystforstørrende operation med implantater, kan brystimplantatet indføres via tre forskellige adgange. Den mest almindelige metode er gennem et snit i folden under brystet (inframammært), men det kan også gøres via en halvcirkel omkring brystvorten (periareolært) eller via armhulen (transaksillært).

Valget af den bedste adgangsvej varierer fra person til person, og afhænger af både kropsbygning og ønsker til brystimplantatet. Læs mere her >

BFO - Hvad du kan forvente/ "Drop and Fluff"

Post-operation - hvor implantaterne er placeret højt og Efter implantatet har

Før du tager skridtet til at få en BFO, er det essentielt at forstå, hvad du kan forvente efter indgrebet. Forventningsafstemning spiller en nøglerolle i enhver kosmetisk operation og er afgørende for succes.

Efter en brystforstørrende operation er en hyppig bekymring relateret til implantater, der ikke har 'fundet deres plads'. Det viser sig ved at brysterne ”buler” meget foroven og er tilsvarende underfyldte forneden. Brystvorterne kan også synes at pege nedad, hvilket kan give en uønsket 'bananform'.

"Drop and Fluff"
“Drop and fluff” er et amerikansk udtryk, der beskriver den naturlige proces efter en brystforstørrende operation. Efter operationen kan det virke som om implantaterne er placeret meget højt, de kan være bulenden foroven eller flade og nogle gange endda firkantede.

Disse er normale forekomster, forårsaget af stram hud og muskelvæv, som gradvist vil rette sig, når dine implantater "dropper" og "fluffer" i løbet af nogle uger. Læs mere om processen her >

Hvad er kapselskrumpning, og hvad gør man ved det?

Som en del af den naturlige helingsproces danner kroppen en kapsel af arvæv omkring implantaterne. Denne kapsel kan betragtes som en ”indvendig BH”, der kan medvirke til at forebygge at brysterne kommer til at hænge. Ligesom det er tilfældet i huden, er det principielt uforudsigeligt, hvor kraftig denne indre arvævsdannelse bliver. Hos nogle tenderer kapslen til at blive så kraftig og stram, at brystet bliver for rundt og føles for hårdt. Kapselskrumpning er den hyppigste komplikation ved brystforstørrende operation, og det var tidligere et betragteligt problem. Med dagens implantater og teknikker er antallet af betydende kapselskrumpninger, som kan nødvendiggøre reoperation, dog under 5%. Desuden kan skrumpningen forebygges ved simple øvelser, hvilket vi lægger meget vægt på at give instruktion i. Ved en eventuel reoperation pga. kapselskrumpning bliver implantatet taget ud, arvævskapslen gennemskåret/fjernet, og implantatet genindsat med det samme.

Det kan også forekomme at kapslen bliver meget tynd, hvorfor lommen omkring implantaterne kan blive rigeligt stor. Dette føles ikke unaturligt ved berøring, men giver risiko for udvikling af hæng eller i værste fald kan det medføre at implantatet roterer inde i lommen. I så fald bør man især ved løb sørge for at anvende en støttende BH. Ved den afsluttende kontrol er det derfor vigtigt, at du får vurderet om de arvævskapsler, din krop har dannet, er til den løse eller til den stramme side, så du ved hvordan du skal forholde dig.

Kan der gå hul på et brystimplantat?

Ja, der kan gå hul på brystimplantater. I litteraturen angives en risiko på 1-2%, og med de moderne kvalitetsimplantater er risikoen under 1% de første 10 år. Risikoen stiger med implantatets alder. Holdbarheden af de moderne implantater, "low-bleed" typerne, har været på markedet i mere end 20 år, og vi kan nu forudse mindst 15 års holdbarhed, men vi er også begyndt at se de første low bleed implantater, der er mørnet. I de nu anvendte silikoneimplantater anvendes en "Cohesive" silikone, som er så sej, at den ikke kan flyde. Hvis der med tiden går hul på et cohesive silikoneimplantat holder arvævskapslen omkring implantatet bedre i stand til at holde den ikke-flydende silikonen tilbage, så noget af den ikke flyder ud i fx de omgivende lymfeknuder.
Der er desværre ikke nogen sikre symptomer på lækage af silikoneimplantater. Men symptomer kan være at brystet bliver ømt, spændt eller ændrer facon. Ved saltvandsimplantater bliver brystet fladt, hvis der går hul på implantatet. Under alle omstændigheder kan det fastslås, at et lækket silikoneimplantat ikke giver risiko for sygdom. Får man mistanke om at et implantat er lækket, kan det undersøges med ultralyds- eller MR-scanning.

Da silikonelækage typisk er fuldstændig symptomfri, råder vi på linje med de amerikanske sundhedsmyndigheder, FDA, vores patienter til at få foretaget et ”eftersyn” af deres implantaters tilstand, begyndende 4 år efter operationen og derefter hvert andet år. Et sådant eftersyn af implantatets ”helbred” tilbydes af vores Ultralydsklinik.
Læs mere her om implantattjek her >

Eurosilicone, hvis implantater vi har anvendt siden 1999, og anbefaler pga. deres kvalitet og formudvalg, giver siden 2013 livsvarig garanti på deres implantaters holdbarhed, således at forstå, at hvis der går hul på implantatet, så erstattes implantatet uden beregning.

Vi tilbyder desuden en AROS implantatgaranti, som dækker også operationsomkostningerne ved en udskiftning.
Læs mere her om implantatgaranti her >

Skjuler brystimplantater en brystkræftknude?

Et brystimplantat, som ligger korrekt under brystkirtelvævet eller under brystmusklen, er ingen forhindring for din egen mulighed for at føle brystet efter for knuder. Almindelig røntgenundersøgelse for brystkræft, mammografi, er vanskeligere at udføre, når der er implantater indsat, især hvis de er anbragt over brystmusklerne. Med brystimplantater anbragt over brystmusklerne kan cirka 40% af brystvævet ikke vurderes ordentligt ved en mammografi, mens dette gælder for 10% af brystvævet, hvis brystimplantaterne er placeret under brystmusklerne. Kvinder med brystimplantater kan således ikke regne med at kunne nøjes med en almindelig mammografi, hvis de skal undersøges for brystkræft. I så fald kan man blive nødt til at supplere med en MR-scanning, hvilket er en dyrere, men også en bedre undersøgelsesmetode.

Hvis du skal have foretaget en mammografi pga. mistanke om sygdom eller hvis du skulle blive tilbudt mammografiscreening og ønsker at tage imod dette tilbud, er det vigtigt, at du gør opmærksom på at du har fået indsat brystimplantater, da mammografiundersøgelsen vil kræve en særlig teknik og altså i visse tilfælde ikke kan udføres tilfredsstillende, men skal suppleres med en skanningsundersøgelse. Sammenfattende kan siges at brystimplantater vanskeliggør, men på ingen måde umuliggør en fuldstændig lægelig undersøgelse for brystkræft. Men hvis du har en øget familiær risiko for brystkræft og har behov for gentagne undersøgelser for brystkræft, er det en god idé, at du grundigt overvejer om brystimplantater er det rigtige for dig.

Kan implantater forårsage lymfekræft?

Der er efterhånden opnået bevis for at brystimplantater i meget sjældne tilfælde (<0,01%)  kan forårsage en sjælden form for lymfekræft, kaldet BIA-ALCL.

Symptomerne er typisk hævelse og væskeansamling eller knuder omkring et flere år gammelt brystimplantat.

De på verdensplan indsamlede data sandsynliggør at BIA-ALCL er stærkt associeret med dels et bestemt Implantatmærke og med groft texturerede(meget ru) implantater. På AROS bruger vi hverken dette implantatmærke eller groft texturerede implantater.

BIA-ALCL behandles først og fremmest med fjernelse af brystimplantat og omgivende vævskapsel, og det er i mange tilfælde tilstrækkelig behandling. Men der er på verdensplan beskrevet dødsfald pga. BIA-ALCL. Derfor er det ikke en ligegyldig risiko, som man bør være fuldt ud opmærksom på. Gældende status på viden om BIA-ALCL findes på Lægemiddelstyrelsens hjemmeside:

https://laegemiddelstyrelsen.dk/da/udstyr/orientering/brystimplanterede-kvinder-har-minimal-oeget-risiko-for-udvikling-af-lymfekraeft-borger/

Kan man amme med brystimplantater?

Ja, der er intet til hinder for, at man kan amme, når man har brystimplantater.

Hvor længe bliver de nye bryster ved med at være pæne?

Efter en brystforstørrende (BFO) operation vil du have en fyldigere og mere velformet barm, som vil have positive følger for din selvtillid.

Som hos andre kvinder vil din barm ændre sig med årene, og det kan på et tidspunkt føre til et behov for et brystløft, for at brystformen harmonerer med de indlagte implantater.

Hvis du er meget tynd, eller du med årene taber fedtfylde i brystregionen, typisk oven for og imellem brysterne, kan implantatrandene blive mere synlige, især hvis implantaterne er anbragt over brystmusklerne. I så fald kan transplantation af dit eget fedt, fx fra mave eller lår, give en mulighed for rette op på dette og gøre implantaterne mindre synlige. Se Brystforstørrelse (BFO) med fedttransplantation.

Implantatgaranti

OM GARANTIEN
Plastikkirurgisk Center AROS tilbyder en garanti for gratis operationer ved komplikationer, som kan tilstøde efter operationen uden at der ligger operationstekniske fejl til grund.
Denne garanti rækker ud over vores proteseleverandørs garanti, som omfatter livslang gratis levering af ny implantater, men ikke de nødvendige operationer.
Den udvidede garanti skal tegnes senest på operationsdagen.

OMFATTER OPERATION FOR
Infektion opstået omkring et brystimplantat
Blødning eller væskeansamling opstået omkring et brystimplantat
Kapselskrumpning omkring et brystimplantat
Rotation af et implantat
Et rumperet eller utæt implantat
Garantien omfatter én operation for hver af ovenstående hændelser, dog to operationer i tilfælde af infektion

OMFATTER IKKE        
Graviditets- eller aldersbetingede forandringer af brystets form
Unormal ardannelse(keloid og hypertrofi) og strækmærker
Opståen af rippling(synlige folder) eller mærkbare implantatkanter
Ønsker om ændring af brystform eller størrelse

VARIGHED        
5 år fra operationsdato for væskeansamling, kapselskrumpning og rotation
10 år fra operationsdato for øvrige omfattede hændelser

Prisen for garantien er 3.000,-

Hent informationen om implantatgarantien som pdf ved at klikke her >

Ultralydstjek af implantater

Implantater kan gå i stykker helt uden at man mærker det.  De amerikanske sundhedsmyndigheder, FDA, anbefaler derfor, at man løbende for tjekket sine implantaters tilstand. På linje hermed tilbyder vores Ultralydsklinik et ”eftersyn” af implantaternes tilstand, begyndende 4 år efter operationen og derefter hvert andet år.

Læs mere her om implantattjek her >

BFO med implantater i de forkerte hænder

BFO med implantater er i de forkerte hænder en operation, der kan give mange slags problemer. Har du problemer med de implantater, som du har nu, kan du trygt søge os for råd og om overhovedet muligt: en udbedring. Tilsammen råder vi over den største akkumulerede ekspertise inden for enhver form for brystoperation i Danmark og er derfor også eksperter i udbedring af komplikationer til brystforstørrelse med implantater.

Vores Team