Overlæbeløft

Med alderen vokser længden af hudstykket imellem næsens underside og overlæben, så overtænderne, selv når man smiler, efterhånden helt forsvinder bag om læben. Og samtidigt bliver overlæben fladere og smallere.

Er du en af dem, hvor hudpartiet imellem næsen og overlæben er blevet så bredt, at læben hænger ned over dine fortænder, samtidigt med at overlæben er blevet meget smal, kan et overlæbeløft afhjælpe dit problem. Ved et overlæbeløft reduceres hudlængden oven for overlæben og overlæben løftes op, så både den og overtænderne kommer frem fra deres skjul. Er dit problem alene læbernes størrelse, er løsningen naturligvis en filler som Perlane eller fedttransplantation, se Læbeforstørrelse.

Hvordan udføres operationen

Et overlæbeløft foregår typisk ambulant i lokalbedøvelse, men kan også udføres i tilslutning til et ansigtsløft. Ved operationen fjernes en strimmel overflødig hud i området mellem næse og overlæbe, enten med placering af arret i skyggen af næsens underside, eller med arret placeret i kanten af overlæben. Har man en relativt stor næse kan det være at foretrække med arret på kanten til næsens underside. Til gengæld giver metoden med snittet lagt på kanten af overlæben nok den mest forstørrende effekt. Arret på kanten af overlæben sidder et synligt sted, og der er ingen garanti for, hvor diskret det vil blive, men det kan selvfølgeligt altid kamufleres fx med læbestift eller overskæg. Operationen har en meget god og varig effekt, men den medfører et ar, som vil være synligt i en eller anden grad.

Mundvigsløft

En anden typisk aldersforandring er, at mundvigene synker, hvilket dels giver et trist, surt udseende, dels kan føre til skør hud eller endda småsår i altid fugtige mundvige.

I så fald kan et mundvigsløft både ændre dit udseende i en positiv retning og fjerne problemerne med de fugtige mundvige. Er dit problem alene en mindre fure ud for mundvigene, er løsningen naturligvis en filler.

Hvordan udføres operationen?

Operationen kan udføres selvstændigt, evt. sammen med et overlæbeløft, eller som supplement til et regulært ansigtsløft. Ved operationen fjernes en bræmme overflødig hud omkring mundvigene og mundvigenes position flyttes opad-udad med det resulterende ar placeret så diskret som muligt i randen af det læberøde. Udført selvstændigt udføres operationen sædvanligvis i lokalbedøvelse, den er meget ufarlig og har en meget god og pålidelig effekt på mundvigsformen og mundregionens udseende.

Hvilke risici er der forbundet med operationen?

Den reelt eneste risiko ved operationen er, at man måske alligevel bliver generet af de resulterende ar. I efterforløbet er der snarere ømhed af læber og/eller mundvigene end egentlige smerter. Men der vil altid være hævelse og evt. også lidt misfarvninger. Hævelsen aftager drastisk allerede efter en uge, mens misfarvninger klinger af i løbet af 2-3 uger. De kan dækkes med makeup.