Cannabisbehandling af kræft på privathospitalet AROS

Cannabisbehandling af kræft, sklerose og andre livstruende sygdomme er et emne, der optager læger og patienter over hele verden. Kan det bruges til at helbrede kræft, eller er det placeboeffekten, der har størst værdi?

Overlæge Carsten Rytter har arbejdet med kræftbehandling siden 1986 og er til daglig læge på Århus Universitetshospital med cancerbehandling som speciale. Desuden er han partner i privathospitalet AROS hvor han har patienter til rådgivning og samtale om de behandlingsforløb, de hidtil har været igennem. Han oplever at mange patienter er usikre på, om det er den rigtige behandling, de er blevet tilbudt i det traditionelle system.

-Er du ved at forlade den traditionelle kræftbehandling?

”Nej, det er jeg på ingen måde. Jeg er traditionel behandler og arbejder med strålebehandling, kemo- og immunterapi. Vi ved at halvdelen af vores patienter i forvejen tager alternativ medicin eller opsøger alternativ behandling af den ene eller den anden art. Disse behandlingsmetoder har i de allerfleste tilfælde ikke nogen skadelig effekt på den traditionelle behandling, så det har jeg ikke noget problem med. Det er jo patientens eget liv”.

”Som læge arbejder jeg altid for patienternes skyld. Vi har et lægeløfte der siger, at vi skal agere i forhold til patientens ve og vel. Og min opgave er at hjælpe patienter med kræft”.

(Foto Alexandar Søndergaard, artiklen er udgivet af: Rezonanz.dk)
 
Læs hele artiklen her >

Tilbage til Artikler